Standard Telstar -66 "Skogsfyndet"

Ja ,vad ska man säga. Äntligen fick jag köpt en Standard Telstar.
DE 3 MUSKETÖRERNA är nu återförenade .

HISTORIA:

1966 fick en 15 åring vid namn Sven denna moped leverad på järnväg från Svenska cykelfabriken i Lomma och körde med.
En tid efter så fick lillebror ta över den. När dessa pågar sedan kört klart visste dem inte riktigt var mopeden sen tog vägen.
För 25-30 år sedan hittade e herre den i skogen utan hjul. Några år efter det fick en Man vid namn Tomas Söderberg ta över den. I början fick han luskat fram personen som var första ägaren via en namnskylt som satt på mopeden. Därav denna historia.
Under runt dem 20 år han ägde den hann han skaffa en hel del svåra reservdelar som nos stötdämpare , slutrör , krök , verktygslock och nya kompletta hjul. Även sadel renoverades.
Februari 2020 hörde Tomas av sig till mig via ett forum då han hade sett att jag sökte en svensk Telstar och att han funderade på att släppa denna. Jag åkte ner dagen efter till Tomas och vi fann varandra direkt.
2 nördar på veteranmopeder kan inte bli ett roligare möte. Efter ett par veckor Så blev det tillslut affär och nu kommer den stanna hos mig ett bra tag framöver tillsammans med sina andra Standard syskon. Den kommer få tillbaka sin forna glans igen.
Mycket kul historia att få vara en del av.
Göran Martinsson har nu hjälpt mig renovera chassit. Så en motor, rör och lite el så är den som ny igen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.