Mopedbilen vaknar efter 50 år i gen

Hej Jag håller på med att återsälla en om vi kallade det 4 hjuling mopedbil nu i vinter som ett lite annorlunda projekt.
Först lite kort om denna bils historia. Den byggdes av allkonstnären i på 50-60 talet av Lars Beirup och har förebilden av en öppen A-T Ford i en lådbils bilbyggartävling och fick en hel del uppmärksamet i media mm. Tror den vann något pris också. Efterhand blev den utrustad med en motor och växellåda. Har en 1 cylindrig 4 takts SIF motor med friliggande växellåda med 2 växlar och torrkoppling. Användes sedan av mig och min bror när vi var stora nog med våran stora förtjusning att få köra mopedbil i den åldern. I början på 90 talet plockades den i sär och all mekanik togs bort för att användas som ren lådbil i div lådbilstävlingar i Skåne och vann även där lite småpriser körd av min dotter på den tiden. Då fick den namnet Ford Tessan. Sedan dess har den stått orörd i ett fuktigt skjul och blivit lite ankommen genom åren både mekaniskt och chassit som delvis är byggt i trä. Jag tog över bilen 2017 i en ambition att rädda den så gått det går och med de delar som finns kvar i gömmorna. Det fattas en hel del saker som inte går att återskapa. Så lite egna modifieringar får göras efter eget bild komihåg i minnet. Men få den i kördugligt skick ska nog gå under vintern så mina barnbarn också ska få köra mopedbil till sommaren.

Med vänlig hälsning
Thomas Beirup
Mopedsällskapet Ställbart Skåne

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.