Bild
Nästa artikel
Fötterna rakt bakåt. Praktiskt, ja. Bekvämt? Nej.
Fötterna rakt bakåt. Praktiskt, ja. Bekvämt? Nej.
Styrstympar gynnar strömlinjen.
Styrstympar gynnar strömlinjen.
Inget är som flitens lampa från en symaskin.
Inget är som flitens lampa från en symaskin.

Tunnan – del 3

Hampus Krusell

Det finns ett tydligt samband här: drev, fotpinnars placering och hastighetsmätare.

Bröderna Krusell – Hampus och Henrik – bygger en moped med ett enda tydligt syfte. Att den ska fungera allra bäst rakt fram. Körställning, svängradie, ähh! Här är det låg, droppformad stilen som gäller.

Men några basala inslag krävs. Som Magura-handtag. Som en hastighetsmätare. Och den har ett tydligt samband med vad som försigår i andra delar av brödernas hemkok. Ett stort drev ger fart. Allra mest fart längst där borta i saltöknens horisont.

– Jag har svarvat  ur drevet som följde med motorsatsen och passat in samt svetsat det på kopplingen till lådan. Så nu passar kedjan som tillhör motorn, meddelar Hampus.

Vi är övertygade att Tunnans hastighetsmätarnål kommer att slå i botten och göra allt i sin makt för att kunna snurra ett varv till. 

–  Håller på att klä sadeln, tyvärr var träslöjd favoritämnet i skolan, men, men ... det är hemmagjort iallafall.  Börjar närma sig provkörning och byggnation av skalet, säger Hampus. 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.