Bild
Nästa artikel
Okej, så här såg Dicks mystiska skiss ut ...
Okej, så här såg Dicks mystiska skiss ut ...
... och så här när väl beståndsdelarna placerats ut på garagegolvet. Glasklart
... och så här när väl beståndsdelarna placerats ut på garagegolvet. Glasklart

Flipped Bitch – del 1

Dick Ström

Karlstad calling. Tvåtaktsguru Ström som vanligen dedikerar sin fritid till Saabs tvåtaktsmotorer har en kommit en bit på vägen med sin kompromisslösa board tracker. Eller vad vi ska kalla stilen? Råmaterialet hämtas från skrotlådorna. Sympatiskt.

Spolportar är specialitén – och allt som hör dessa till. Få har som Dick Ström i Karlstad förmågan att blicka in i själslivet hos Saabs tvåtaktsmotorer. LIka mycket hans känsla som ingenjörs-jag har tagit honom långt i gemet. Åtskilliga Ström-motorer härjar runt i rallyspår och på racerbanor. 

När det kommer till mopeder och mopedtrimning – njae. Här finns inte samma glöd. Men när tävlingen Årets Kustomizer utlystes tändes en gnista – och nu har Dick kommit en bra bit på vägen med sin Flipped Bitch. Tror vi. Det strömmar inte precis in bilder från Dick.

Men en annorlunda moped blir det, om man får tro de få bilderna.

Alla delar av Dicks uppfinnarverkstad är involverade. Det är svets, slip, gängning, kapning och diverse maskiner ... allt utom laser och 3D-printrar. Eller vattenskärning för den delen.

Men framför allt har en vild kreativitet släppts loss av den sort som vanligen  inte får sitt utlopp i hans strikta maskinebarbetningar av rara motorblock. Med mopedbygget har Dick helt enkelt fått gå loss fullt ut! Och byggbitarna är – skrot! Ytterst sympatiskt.

Grunden är en upp- och-ned vänd damcykelram. Framgaffeln är lika delar hittegods från svamputflykten som egenbygge. Det kommer delar från barncyklar. En tank fårn en Seagull utombordare. 

Inte långt kvar till Elmia i påsk. Ändå oceaner av tid, eller hur Dick?

 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.