Bild
Nästa artikel
Moped 5/20

Moped 5/20

Aktuellt nummer

I nya numret av Moped åker vi till både Motala och månen. Någonstans däremellan hinner vi med en grundlig tur på rostiga mopeder till skräckinjagande gruvor i Bergslagen. Detta är Moped 5/2020!

Moped 05/2020 med Kalender 2021

Ur innehållet MOPED # 5.2020
Husqvarna
Finaste broschyren om Husqvarna Roulette.
Crescent 2000
Fabriks-feeling! Tom Rosengrens utomjordiska trehjuling.
Bing Brothers
Skönt moppegäng i Motala som diggar Monarscoot.
Mopedernas Mini-me
Vem behöver mer? Egentligen?
Wågis i Tranås
Samlare. Uppfinnare. Mopedvän. Möt Jörgen Wågenberg.
Victoria Preciosa
Tysk kvalitet och komfort.
DKW Hobby
Ännu mer tysk kvalitet och komfort.
Gruväventyr
På upptäcksfärd i den svenska industri­historien. Vilka miljöer!
Snyggt slitage
Mopedmekanikerns skräckexempel.
Håkan Argander
Vi besöker Agge och lär oss ett och annat om trimning.
Mektips!
Ställ tändning. Rikta handtag.

Allt är ungefär som vanligt i Sveriges mopedtidning. Den med Sveriges snyggaste väggkalender för 2021 – på köpet. Den som finns i butik 8 december.

Här finns numret att hitta i butik.

Moped 5/20

Ur innehållet:

I Tranås träffar vi Jörgen ”Wågis” Wågenberg. Den mannen, vilken energi han har. När han inte renoverar påhängare av konstig sort, uppfinner han sopmaskiner och isborrar. Hans mopedsamling är trevlig. Innehåller både Motom, Union och Solo.

Moped 5/20

Stackars Månflickan, Crescents plakatflicka när man hösten 1955 presenterade futuramodellen 2000. Hon stod där i sin igenimmade rymdhjälm och försökte se oberörd ut. Vi lät henne äntligen få komma i väg – till månen. Och hon gjorde det på en trehjulig Crescent 2000!

Monarscoot i rakryggat originalutförande eller som lågsniffande custom? Inget är mopedklubben Bing Brothers främmande. Vi träffade ett glatt gäng i staden vid Vättern.

Moped 5/20

Vi hälsar på Agge, Håkan Argander, mästertrimmare. Han jobbar metodiskt och noggrant och skapar fantastiska cylindrar som får din moped att sprätta till liv. Det började – som alltid – med egna ungdomsprojekt och en hel del grussprut.

Ställ tändningen rätt! Det låter enklare än det är. Vår mekexpert Victor Sigurd visar knepen som gör det enkelt och exakt.

Och så igensotade avgaskrökar … och bilden som Apollo inte vågade visa i sin reklam. Vi hittade den enda fotokopian av den söta flickan iklädd ett tennisnät och inget mer.

Vi har som vanligt gjort vårt bästa för att du ska trivas i Mopeds värld. Bjud in fler! Ge en prenumeration till någon du gillar. Eller belöna dig själv med en egen. Det är du värd.

Börja prenumerera redan idag!

Taggar: Aktuellt nummer

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.