Bild
Nästa artikel
Vems namn kommer att bli instansat i de famösa vandringspokalen?
Jerker Sandberg från Timmele vann första årets tävling med sin JS Custom.
2017 års vinnare var Johan Karlsson från Töreboda med sin Biarritz M.

Vill du bli Årets Kustomizer 2019?

Bygg dig lycklig.

Vinnarna i Året Kustomizer 2018 är korade ... men i juli utlyser vi 2019 års tävling. Vill du vara med? Håll utkik i tidningsställen från och md 3 juli – och här på Mopeds hemsida. Då får du veta allt. Men du kan ju börja fundera och skissa redan nu ...

Vad är Årets Kustomizer?

Det är Sveriges roligaste byggtävling. Nu för fjärde året i rad. Ur högen med inskickade byggförslag gallrar Mopeds redaktion och Sandelco Speed Shop ett antal inskickade byggförslag. Antalet beror på kvalitén på de inskickade förslagen – men hittills har 4-5 byggare per år fått en fabriksny Sandelco-motor av oss  – själva grundstenen i tävlingen.

Utifrån motorn gäller det att skapa tidernas tuffaste, galnaste, roligaste, snyggaste ... moped. Den ska ha 50 kubik och vara möjlig att köra.

Utöver det är det helt fritt. 

Hur länge pågår tävlingen?

Motorerna delas ut på hösten och man har ca ett halvår på sig att bygga. Deadline är i samband med Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i Jönköping i påsk 2019. Bidragen kommer att ställas ut på mässan och en vinnare koras.

Kan man rösta i förväg eller på plats?

Ingetdera. Vinnarmopeden utses av en jury med representanter för tidningen Moped, Sandelco Speedshop – samt bygglegenden Adam Nestor! 

Vad tittar juryn på?

Idé, kreativitet och hantverk. Håller visionen hela vägen ut som en färdig moped? Vi vill se en moped som gör oss lyckliga i hela kroppen, hjärna såväl som hjärta.

Vad är förstapriset?

Äran. Och en extremt snygg och ganska rostig vandringspokal signerad smeden Calle Tesch. 

Om jag vill bygga en moppe och vara med i 2019 års tävling. Hur exakt gör jag då?

Upprop sker i  Moped 3/2018 (utkommer 3 juli). Anmälningstiden går ut den 12 augusti. Motorerna delas ut första veckan i september. Information kommar att finna här på www.mopedgaraget.se samt i sociala medier.

 
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.