Bild
Nästa artikel
Vems namn kommer att bli instansat i de famösa vandringspokalen?
Jerker Sandberg från Timmele vann första årets tävling med sin JS Custom.
2017 års vinnare var Johan Karlsson från Töreboda med sin Biarritz M.

Nedräkningen har börjat!

Årets Kustomizer 2018

Sveriges hetaste byggtävling är nu igång på allvar. I höstas delades motorerna ut och i fyra svenska garage drog hemlighetsmakeriet igång. Nedräkningen har börjat. Vi ses på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i påsk!

Vad är Årets Kustomizer?

Det är Sveriges roligaste byggtävling. Nu för tredje året i rad. Ur en hel massa inskickade förslag har redaktionen och Sandelco Speed Shop valt ut fyra tävlingsdeltagare. Var och en har fått en fabriksny Sandelco-motor – den enda gemensamma nämnaren. Utifrån motorn gäller det sedan att skapa tidernas tuffaste, galnaste, roligaste, snyggaste ... moped. Den ska ha 50 kubik och vara möjlig att köra. Utöver det är det helt fritt. 

Hur länge pågår tävlingen?

Motorerna delas ut på hösten och man har ca ett halvår på sig. Deadline är i samband med Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i Jönköping i påsk. Bidragen kommer att ställas ut på mässan och en vinnare koras.

Kan man rösta i förväg eller på plats?

Ingetdera. Vinnarmopeden utses av en jury med representanter för tidningen Moped, Sandelco Speedshop – samt bygglegenden Adam Nestor! 

Vad tittar juryn på?

Idé, kreativitet och hantverk. En moped som gör oss lyckliga i hela kroppen, hjärna såväl som hjärta.

Vad är förstapriset?

Äran. Och en extremt snygg och ganska rostig vandringspokal signerad smeden Calle Tesch. 

Om jag vill bygga en moppe och vara med i 2019 års tävling. Hur gör jag då?

Upprop sker i  Moped 3/2018 (utkommer 3 juli). Anmälningstiden går ut den 12 augusti. Motorerna delas ut första veckan i september. Information kommar att finna här på www.mopedgaraget.se samt i sociala medier.

 

 
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.